пʼятницю, 6 лютого 2015 р.

Зустріч «Гендерна рівність – міф чи реальність?»

За чинним українським законодавством чоловіки і жінки абсолютно рівні у своїх процесуальних правах. Проте на практиці нерідко трапляються ситуації, коли жінки не мають можливості реалізовувати свої права, а юридична рівність не гарантує рівність фактичну.
Саме ця тема стала предметом обговорення 5 лютого в бібліотеці-філії №8 для юнацтва Олександрійської МЦБС під час зустрічі зі студентами Олександрійського державного політехнічного коледжу.
Зустріч пройшла на великому запалі суперечливих дебатів щодо гендерної рівності чоловіка та жінки. Студенти проявляли своє критичне мислення, дискутували щодо нестійких положень нормативно-правових актів з проблем гендерної рівності (особливо по відношенню до жінок).
Більшість студентів, а саме юнаки в діалозі проявили повагу до представників протилежної статі. Вони погодились, що жінка повинна мати рівні права і можливості для самореалізації. Тим самим приємно вразили гостю зустрічі - сильну, активну жінку, яка змогла себе реалізувати в сучасному житті. Це волонтер «Союзу солдатських матерів та дружин військовослужбовців» - Пальчук Світлана Василівна. Її розповідь стала прикладом самореалізації жінки в житті і жаги допомагати іншим.


Немає коментарів:

Дописати коментар