вівторок, 3 лютого 2015 р.

«Герої Крут – відлуння подвигів кривавих»

29 січня Голованівська районна бібліотека для дорослих ім. С. В. Шеврякова разом з учнівською молоддю  ПТУ№ 38 та НВК «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка – гімназія» вшанували пам'ять молодих українських героїв-студентів, що у січні 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи молоду Українську Народну Республіку від більшовицьких загонів, які рвалися до Києва. 
Під час відеоуроку «Герої Крут – відлуння подвигів кривавих»  бібліотекар розповіла користувачам про подвиг українських юнаків, про історичні  події, які передували Крутянській битві, про політику тогочасного уряду, про те, чому саме студенти стали на захист Києва від більшовицької навали.
Юнаки і дівчата із зацікавленістю переглянули фрагменти документальних фільмів, читали патріотичні вірші, познайомились з літературою даної тематики на однойменній книжковій виставці.
Молоде покоління отримало не тільки історичний, а й цілком наочний приклад того, як треба любити і захищати свою країну.

Немає коментарів:

Дописати коментар