четвер, 12 лютого 2015 р.

Урок патріотизму «Я є зернинкою великого народу!»

23 роки Україна не знала війни. Наш народ пишався тим, що у буремні 
90 – ті Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще рік тому ми з вами не знали дуже багатьох слів, пов’язаних з війною, тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Ще рік тому ми не особливо звертали увагу на слова «слава Україні – Героям слава» ,а тепер ці слова набули нового змісту.
Наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів, що ці герої – люди, що зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарі, які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, волонтери, на плечах яких тримається наша армія.
З метою активізації патріотично-виховного процесу серед учнівської молоді, популяризації військово-патріотичних традицій та вшанування земляків-військовослужбовців, учасників антитерористичної операції, формування національної гордості, почуття свідомого громадянина України, в читацькій залі Новоукраїнської ЦРБ пройшов патріотичний виховний захід «Я є зернинкою великого народу!». На захід були запрошені волонтери міста Новоукраїнки: Наталя Дубінченко, Андрій Ратушний, Василь Змеул.
Виступаючи перед школярами, вони розповіли про зародження волонтерського руху, про їх доброчинні справи, подякували за підтримку й відзначили, що військові, які зараз відстоюють інтереси України на Сході, роблять все можливе, щоб нинішнє покоління жило в заможній, вільній і по-справжньому європейській країні.
З великим хвилюванням переглядали присутні відеофільм «Хоробрі серця», який уже став легендарним в Новоукраїнці, і знятий самими волонтерами під час відряджень в зону АТО та під час збору доброчинної допомоги. Здавалося, що ніби ожили сцени з картин про ІІ Світову війну. Але ні, то ворог увірвався в наш дім . Події на Сході, непрості армійські будні, уміння боронити кордони України, зустрічі з нашими воїнами-земляками і їх подяка всім-всім.
Слова волонтерів пробудили в серцях старшокласників почуття небайдужості, бажання допомагати захисникам України та їх сім’ям.
Найщиріші слова подяки й підтримки, були доказом того, що зустріч стала для школярів та педагогів справжнім уроком мужності й добра.









a

Немає коментарів:

Дописати коментар