пʼятницю, 6 лютого 2015 р.

Година мужності і патріотизму «За роком рік спливають дні з часів Афганської війни»

Чужа війна, чужа сторона… Молоді хлопці гинули в горах Афганістану… За що? Чому так сталося? Чому влада Радянського Союзу відправляла на смерть своїх синів?
Тепер уже це не має значення… Не повернути матерям дітей їхніх, братів не повернути сестрам, жінкам – коханих чоловіків…
Тепер ті, хто вижили в Афганістані, мають святий обов’язок – донести до молодого покоління події тих страшних років.
До бібліотеки-філії №8 для юнацтва Олександрійської МЦБС на годину мужності і патріотизму «За роком рік спливають дні з часів Афганської війни» завітали учні 11-х класів ОНВК № 17, щоб зустрітися з воїнами-афганцями – головою Олександрійської громадської організації «Солдати в Афгані» Кондрескулом Валентином Миколайовичем та заступником голови міської організації воїнів-інтернаціоналістів Німчуком Іваном Дмитровичем.
Багато питань було задано юними олександрійцями ветеранам. Валентин Миколайович розповів про факти загибелі олександрійських офіцерів. Холонула кров від розповіді про загибель підполковника Івана Федоровича Піянзіна, який ціною власного життя повернув палаючу машину від міста, і вона впала на пустир. На честь героя названа одна з вулиць в Олександрії. Через цю війну пройшли 3535 мешканців Кіровоградської області. Присутні переглянули слайди з фото тих років, слухали пісні, складені в часи війни. Закінчилася зустріч хвилиною мовчання в пам'ять про загиблих.
Люди, які пройшли афганське пекло, не можуть залишатися осторонь сьогоднішніх подій на Сході України, тепер вони допомагають молодим бійцям як волонтери і намагаються підтримати моральний дух побратимів.
В кінці заходу звучали слова Олександра Герцена «Є тільки два різновиди людей – або патріот своєї Вітчизни, або ж мерзотник свого життя».


Немає коментарів:

Дописати коментар