пʼятницю, 13 лютого 2015 р.

День відкритих сердець «Відкриваймо серце для добра»

Врятує світ краса –
Завжди так говорили.
Тепер врятує світ лиш доброта,
Бо однієї вже краси занадто мало,
Бо стільки всюди зла - людина вже не та.
Тож, люди на Землі,
Спішіть добро творити,
Щоб нам не згинути у морі зла,
Щоб кожен міг серед краси прожити
У царстві справедливості й добра.
Христина Яворів

Деякі люди гадають, що доброти вже не існує? Що слова «людяність», «порядність» та «мораль» є тільки в застарілих словниках? Що сюжетами книг мають бути лише  злочини та конфлікти?
У День відкритих сердець «Відкриваймо серце для добра» працівники Новгородківської центральної районної бібліотеки доводили протилежне.
Під час свята, яке пройшло під гаслом добра, любові, милосердя та співчуття,  присутні дізналися багато прикладів про життя і досягнення відомих людей світу, які були меценатами та займалися доброчинністю. Переглянули соціальні ролики створені управлінням у справах сім’ї та молоді Кіровоградської ОДА спільно з МГО «Лагода».
Учнівська молодь ПТУ № 36 взяла участь у тренінгу «Добро об’єднує»  під час якого складала «Правила ввічливості», «Правила дружби», «Правила доброти» та грала у рольові ігри: «Встав чарівне слово», «Привітання».
Учасники Міжнародного громадського руху «Аллатра» провели презентацію книг та виставку картини «Агапіт Печерський» Анастасії Нових. На згадку про зустріч гості подарували для центральної районної бібліотеки комплект цікавої літератури.
Лейтмотивом даного заходу стала ідея не бути байдужим до скривджених, не забувати про тих, хто потребує допомоги, вчитися робити добро, бо світ врятує тільки доброта.


Немає коментарів:

Дописати коментар