середу, 4 лютого 2015 р.

Літературно-музичний вечір «Земне тяжіння»

В січні цього року виповнилося 80 років з дня народження видатного українського поета та громадського діяча Василя Симоненка.
Варто згадати, що постать Симоненка має надзвичайний об’єднавчий потенціал на ґрунті української культури для різноманітних суспільних прошарків: і для людей з прорадянськими і проросійськими симпатіями, і для людей з протилежними симпатіями, і для вихідців з Західної України, і для вихідців з Донбасу, і для інтелектуалів, і для простих людей Симоненко може стати своїм — зрозумілим та цікавим. Його творчість увійшла в золоту скарбницю української літератури та розкриває теми, що близькі кожному, а особливо – нашій молоді: патріотизм, людську чистоту й чесність, високе кохання.
Саме палкому і ніжному слову Василя Симоненка був присвячений 
літературно-музичний вечір «Земне тяжіння», який відбувся в читальній залі бібліотеки-філії №8 для юнацтва. Разом з учнівською молоддю Олександрійського НВК №17 бібліотекарі пройшли життєвими дорогами Симоненка - важкими, трагічними і короткими.
Юнаки та дівчата впевнилися в правдивості слів Б. Антоненка-Давидовича про Василя Андрійовича Симоненка: «Самопожертовний, чесний і справжній, він воістину найулюбленіший поет свого покоління. Своїм життям і прикладом Симоненко підтвердив істину, що національна гідність і честь – ознака лиця. Коли вона в тебе є – ти непоборний. Коли в нації такі сини є, вона щаслива!».



Немає коментарів:

Дописати коментар