середу, 4 лютого 2015 р.

Зустріч «Обличчя українського героїзму та гідності»

 «З Україною в серці» під такою назвою в Новоукраїнській центральній районній бібліотеці стартував  проект спрямований на патріотичне виховання юнацтва та молоді.

В рамках реалізації проекту в читальній залі бібліотеки відбулась зустріч учнівської молоді із працівниками райвійськкомату, волонтерами та представниками місцевої влади під назвою «Обличчя українського героїзму та гідності». Ведучі заходу розповіли учнівській молоді ДНЗ ПТУ № 40 про складну ситуацію на сході країни, про героїв-земляків, які загинули захищаючи рідну Батьківщину. 
З урочистою промовою до присутніх звернувся голова Новоукраїнської районної ради Валерій Анатолійович Савенко, який розповів про роботу органів місцевого самоврядування на допомогу землякам в зоні АТО. Крім того, саме в цей день, Україна відзначала 97 річницю вшанування пам’яті героїв Крут, тож голова районної ради згадав про ці події і провів паралелі з сьогоденням.

Заступник районного військового комісара Володимир Анатолійович Ланецький ознайомив учнів із питанням четвертої хвилі мобілізації в країні та наголосив, що гідність, відданість та патріотизм і сьогодні є надзвичайно важливими для нашої держави. 

Розчулив до сліз відеофільм про подвиги волонтерів, які ризикуючи своїм власним життям доставляють в зону АТО все,  що потрібно бійцям-землякам. Затамувавши подих присутні слухали розповіді волонтерів про патріотизм та відвагу наших військових, які знаходяться в гущі подій, що відбуваються в Україні упродовж останнього року і не можуть нікого залишити байдужими.
Реалізація саме такого проекту допоможе учням на прикладі своїх краян побачити, що «патріот» – це не просто слово, це стан людської душі, а також навчитися шанобливому ставленню до Батьківщини, відчути гордість за своїх бійців-земляків.


Немає коментарів:

Дописати коментар