четвер, 19 лютого 2015 р.

Урок патріотизму «Нові часи – нові герої»

Продовжуючи тему національно-патріотичного виховання учнівської молоді, з метою вшанування героїв-учасників АТО, в читальній залі Новоукраїнської центральної районної бібліотеки проведено урок патріотизму «Нові часи – нові герої».
Важкі випробування переживає нині Україна. Події останніх місяців примусили кожного українця відчути свою відповідальність за Батьківщину, а також зрозуміти, що ми господарі на власній землі. На Сході України тривають кровопролитні бої. Там вирішується доля і майбутнє країни.
Старшокласники з цікавістю прослухали представлений до їхньої уваги матеріал, переглянули мультимедійну презентацію, сторінки якої були присвячені мужності й звитягі нинішніх воїнів-захисників України, які ціною життя відстоюють рідну землю, вшанували пам'ять загиблих на Сході хвилиною мовчання.
Кіровоградщина серед перших за кількістю призваних та, на жаль, за кількістю загиблих в зоні АТО (за даними на 28 січня 2015р.). За час бойових дій загинуло 58 бійців з Кіровоградщини – один на майже 17 тисяч жителів області.
 Всього в зоні АТО виконують бойові завдання близько тисячі бійців військовослужбовців з нашої області.
На захід були запрошені волонтери: Наталя Дубінченко, Андрій Ратушний, Василь Змеул, Володимир Поповкін, які виступаючи перед школярами, розповіли про свою діяльність: як збирають доброчинну допомогу, доставляють у бойові частини та передають бійцям. Волонтери продемонстрували відео, яке зробили під час поїздки в зону АТО, щоб громада міста мала змогу переконатися в тому, що їхня допомога потрапила за призначенням, а також познайомитися із життям бойових підрозділів.
Присутні з хвилюванням продивилися відзнятий відеофільм «Хоробрі серця» та коментарі волонтерів, особливо Володимира Поповкіна, моряка, який побачивши майже весь світ, вважає Україну - найкращою!
Юнаки і дівчата підтримали акцію «Напиши листа українському солдату!». Вони підготували листи зі словами подяки, своїми міркуваннями та побажання військовослужбовцям, які потім передали волонтерам.
На завершення всі з великим задоволенням взяли участь у флешмобі «Україна – єдина країна» та сфотографувалися на пам'ятьНа завершення всі з великим задоволенням взяли участь у флешмобі «Україна – єдина країна» та сфотографувалися на пам'ять .
Присутні висловили подяку волонтерам і шану бійцям зони АТО, побажання миру і, обов'язково, найшвидшого переможного повернення...

Немає коментарів:

Дописати коментар