пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Бібліомарафон "1939-1945- пам’ятаємо, перемагаємо"

8 травня 2015 року Новгородківська центральна районна бібліотека спільно з районним будинком культури провели бібліомарафон "1939-1945- пам’ятаємо, перемагаємо" присвячений Дню пам’яті та примирення.
До заходу долучились голова райдержадміністрації Андрій Кочерга, голова районної ради Олександр Горбенко, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Акусок, керівник апарату райдержадміністрації Валентина Орлова, начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини Лілія Бойко, селищний голова Олександр Сириця, учні та викладачі Новгородківського ПТУ  № 36, громадськість та молодь селища.
З привітальним словом до громади району звернувся голова райдержадміністрації Андрій Кочерга.
Він наголосив, що відзначення Дня пам’яті та примирення включає в себе переосмислення подій Другої світової війни та гідне вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом.
Ведучі заходу провідний бібліотекар центральної районної бібліотеки Світлана Застава та Олександр Шевченко, методист вокально - хорового жанру РБК розповіли про значний внесок України у перемогу над нацизмом та надзвичайні втрати внаслідок війни.
Під керівництвом хореографа дитячої школи мистецтв Аліни Вєтрової танцювальний колектив виконав танцювально - патріотичну композицію.
Працівники ЦРБ розгорнули інформаційне панно "Ще довго в пам’яті болітиме війна", провели акцію "Прочитай книгу про другу світову війну", організували флешмоб та молодіжну акцію «Маки пам’яті».
Під час заходу діяв благодійний ярмарок на підтримку воїнів АТО, зібрані кошти від якого будуть передані до волонтерського центру.
На закінчення заходу Оксана Гопак, акомпаніатор районного будинку культури, виконала пісню "Маки червоні", а учасники заходу взялися дружно за руки і створили коло єдності, дружби та миру.


Немає коментарів:

Дописати коментар