пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Зустріч з учасником АТО «Ціною свого життя!»

Сьогодні багато патріотів нашої держави воюють в зоні АТО, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. На Сході під ворожими кулями і «градами» боронять Україну її наймужніші, найкращі сини та доньки.
З метою формування в молоді патріотичного почуття до своєї країни бібліотекарі філій №5 та №3 Олександрійської МЦБС провели зустріч студентів Олександрійського професійного ліцею з учасником АТО «Ціною свого життя!».
Зовсім молодий 22-річний юнак Роман Малиш, олександрієць, боєць 3-го окремого полку спеціального призначення м. Кіровограда, стрілок супроводження вертольоту МІ-8 Іловайського котла, який перебував в зоні військових дій з березня по вересень 2014 року, розповідав студентам про те, що переживав на сході, про умови, в яких воював, та про допомогу українській армії від держави та волонтерів.
Студенти з неприхованою цікавістю слухали історії бійця, переглянули відео-ролики з власного архіву Романа, де бійці летять на завдання, не знаючи, чи повернуться вони на базу призначення. На жаль, не всі його друзі повернулися живими з того страшного пекла, яке було в Іловайську влітку 2014 року.
Присутні мали змогу поспілкуватися із захисником, поставити запитання і навіть випробувати дію тактичної захисної маски.
На завершення теплої і приємної, хвилююче-щемливої зустрічі боєць разом зі всіма присутніми виконав Гімн України. Студенти подякували герою за те, що обороняв територіальну цілісність України і вручили букет квітів.
«Україна неодмінно розквітне!» - з таким гаслом закінчилась зустріч з Романом Малишем.


Немає коментарів:

Дописати коментар