вівторок, 10 листопада 2015 р.

Тренінг «Торгівля людьми. Як від цього вберегтися?»


Однією з форм порушення прав людини в сучасному світі є торгівля людьми і дітьми. На жаль, це явище має місце і в Україні. Ця проблема не визнає державних кордонів, не робить різниці між розвиненими державами та державами, що розвиваються. Вона чудово адаптована як до бідності, так і до розкоші. Використовуючи складну економічну ситуацію в Україні, високий рівень безробіття і правову недосконалість країни, малу обізнаність населення, було організовано кримінальний бізнес – громадян запрошують працювати за кордоном, де вони зазнають жорстокої експлуатації.
Це спонукало бібліотекарів Олександрійської МЦБС попередити старшокласників та студентську молодь про можливі випадки торгівлі людьми, оскільки достатня інформованість допоможе молодим людям у майбутньому уникнути подібних випадків. На кожному етапі вчасно надана інформація може застерегти молоду людину, допомогти їй вчинити правильні дії для самозахисту, навчити, куди варто звернутися в разі потреби.
Учасниками тренінгу «Торгівля людьми. Як від цього вберегтися?» стали студенти ІV курсу Олександрійського державного політехнічного коледжу та старшокласники НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа».
Завдань тренінгу було декілька: зібрати колективний досвід, обговорити необхідну інформацію про шляхи протидії торгівлі людьми та експлуатації дітей; сформувати навички обережної поведінки та вміння захищати власну гідність.
Щоб досягти відповідних результатів, бібліотекарі застосували різноманітні вправи: «Правила», «Знайомство», «Очікування», «Що трапилось?», «Ланцюг злочинних дій торговців людьми», «Мозковий штурм», «Відкритий мікрофон».
Понад 80% українців знають про торгівлю людьми, та все ж 70% вважають, що вони ніколи не стануть її жертвами. Але реальність вчить, що всі ми – в групі ризику і потрапити в таку ситуацію може кожен, незалежно від віку, статі, освіти, соціального статусу.
І сьогодні бібліотекарі говорять молоді про те, як цього уникнути, щоб знати, розуміти, діяти! 


Немає коментарів:

Дописати коментар