вівторок, 10 листопада 2015 р.

Зустріч з учасником АТО «Сповідь солдатського серця»

Сумна ця осінь й сповнена тривоги
За нашу землю, де бої ідуть.
Так хочеться скоріше перемоги,
Коли війська ворожі геть підуть.

Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні ж вона на всіх одна – війна, хоч як би ми її не називали.
Багато патріотів нашої держави воюють в зоні АТО, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини, гордості за наших захисників Вітчизни бібліотекарі філії №10 Олександрійської МЦБС організували зустріч учнів ЗНЗ №7 з учасником бойових дій в зоні АТО – рядовим 34-го мотопіхотного батальйону 57-ї мотопіхотної бригади територіальної оборони Кіровоградської області Поліщуком Сергієм Валерійовичем, позивний «Погранец».
Сучасна молодь не лише знає свою історію, а сьогодні вона творить її. Запрошений гість не на багато старший за учнів, а вже встиг побувати на війні. Це людина сильної волі, міцного характеру, впевнений в собі, патріот України.
Він розповідав про події на сході України, де на очах гинули люди, де молоді хлопці йшли в бій, не боячись смерті, про героїзм та значні втрати молодих бійців, про визволені від сепаратистів міста та села, які зруйновані до невпізнання. Поділився спогадами про ті страшні вісім місяців, коли він підвозив на старенькому ГАЗ - 66  боєприпаси своїм побратимам.
Багато дітей, спочатку сором’язливо, а потім сміливіше, задавали питання, які їх цікавили. Про що думає людина, яка йде захищати свою Вітчизну? Що значить на війні братерство, дружба? Про що найчастіше думається там, у самому пеклі?..
Сергій щиро відповідав на всі запитання, хоча було видно, як важко пригадувати товаришів, які полягли від сил противника і події, які багато в чому змінили не тільки погляди на життя, а й на важливість таких загальнолюдських цінностей і рис, як доброта, співчуття, самопожертва.
Зворушливим був виступ Сергія, який для всіх є героєм, взірцем. Такий молодий, але впевнений у своїй вірі, зі сльозами на очах, він розповідав про бойові події та все пережите на полі бою.
Ніхто не залишився байдужим до розповіді про страшні події, які довелося пережити солдатові.
Учасник АТО закликав школярів любити рідну Україну та бути патріотами своєї держави.
Саме такі зустрічі формують в дітях патріотичне почуття, виховують громадянина - патріота, який володіє глибоким розумінням громадянського обов’язку, готовий у будь-який час стати на захист своєї Батьківщини.

Сподіваємося, що в найближчий час ця війна закінчиться, і в Україну прийдуть довгоочікувані мир та спокій.

Немає коментарів:

Дописати коментар