середу, 25 листопада 2015 р.

«Душу й тіло ми положим за нашу свободу…»

Таку обіцянку ми даємо кожного разу, співаючи Гімн України.
І два роки тому цей рядок припинив бути просто словами. Він став повсякденною дією в боротьбі за цілісність держави і за європейський вибір. Саме завдяки Революції Гідності 2013 року та Майдану 2004 року в нашій країні почали відзначати День гідності та свободи України.
Тому бібліотекарі бібліотеки-філії № 8 для юнацтва запросили молодь міста Олександрії на годину мужності та патріотизму «Ти, шляхом праведним, святим йшла до волі, Україно».
Щоб показати гордість за свою Батьківщину, підтримати боротьбу за її єдність та незалежність, захід відвідали старшокласники різних навчальних закладів міста: ОНВК № 17, ліцею інформаційних технологій, ЗНЗ № 9, а також студенти політехнічного коледжу.
Використовуючи тематичний відеоматеріал, ведучі викликали в учнів почуття співпереживання за минуле та майбутнє своєї держави. Головною метою уроку стало формування відповідальності у підростаючого покоління за майбутнє нашої країни, пробудження почуття сприймання чужого болю як свого, загальнонародного горя – як особистого, почуття любові до рідної землі, до України. Саме зараз дуже актуально культивувати в душах юних українців почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок України.
Юнаки та дівчата мали змогу переглянути викладку матеріалів «День Гідності і Свободи – крок у Європу», підготовлену працівниками книгарні.
Хвилиною мовчання було вшановано світлу пам’ять героїв, які загинули в боротьбі за Незалежність і єдність нашої держави.



Немає коментарів:

Дописати коментар