вівторок, 10 листопада 2015 р.

Тренінг «Складові гарного настрою»


Якщо ви хочете, щоб життя вам посміхалося,
подаруйте йому спочатку гарний настрій.
Б. Спіноза
 Нас, бібліотекарів, не може не турбувати посилення серед вразливих верств населення, особливо молоді, песимістичних настроїв, відчуття незахищеності та безперспективності життя.
  Гарний настрій – це запорука успіху багатьох наших справ і починань. Всім відомо, що краще бути оптимістом, ніж песимістом, тільки так можна подолати усі проблеми та негаразди.
Тож бібліотекарі філії № 8 для юнацтва Олександрійської МЦБС разом із старшокласниками Ліцею інформаційних технологій з’ясовували під час тренінгу «Складові гарного настрою», що впливає на настрій та як за допомогою гарного настрою досягти бажаних результатів.
      Різноманітні вправи допомогли підліткам зрозуміти самих себе, зрозуміти, що кожна людина унікальна особистість, і тому треба вчитися говорити про себе позитивно. Це в свою чергу надає впевненості.
       Наприклад, вправа «Прочитай лист» показала юнакам і дівчатам, наскільки вони орієнтуються та вміють читати емоційні стани людини. 
        Пройшовши тест «Чи володієте ви позитивним мисленням?» підлітки мали змогу зробити корисні висновки, що люди успішні відрізняються від людей, які не досягли успіху, саме вмінням «перетворювати кислі лимони в лимонад». Іншими словами, негативне перетворювати на позитивне.
    Наостанок учасники подякували один одному за роботу та обмінялися подарунками, які не можна покласти у кишеню – зірочкою з неба, талантом, гарною погодою, сходом сонця та іншими.
       Кожен з учасників запам'ятав, що найцінніше у житті – це саме життя. Ми живі, здорові – і це вже щастя!
     І не забуваймо слова В. Черчилля: «Песиміст бачить труднощі у кожній можливості, оптиміст бачить можливість в кожній труднощі».

Немає коментарів:

Дописати коментар