понеділок, 28 грудня 2015 р.

Новорічні досвітки "Вже веселий Новий рік завітав на наш поріг"

Зимові свята для більшості з нас – це час чудес, чарівництва, казки та магії. Мимоволі чекаєш, що ось-ось станеться що-небудь зовсім незрозуміле, але обов'язково дуже хороше. На все, що відбувається в ці дні, ми дивимося по-іншому, події і слова набувають особливого змісту. Перші дні нового року здавна сприймалися як певний перехідний період між минулим і майбутнім. Все це – чи не кращий привід спробувати зазирнути в майбутнє?
22 грудня працівники бібліотеки філії № 10 Олександрійської МЦБС розпочали свій робочий день о пів на восьму. Чому…?, а тому що до них на новорічні досвітки завітали гості – учні 9-Б класу ЗНЗ №10. В бібліотеці на них чекала господиня – пані Любов та її найкраща подруга – циганка Юлія. Так-так…, саме циганка.
Адже хто найкраще розуміється у ворожінні, як не цигани? Тож діти спільно з господинею оселі та її подругою поринули в незвичайний світ магії та ворожби, випробовуючи на собі захоплюючі ритуали гадання та веселого настрою.
Допомогли створити цей веселий настрій різноманітні старовинні і більш сучасні, прості та цікаві ворожіння: «Чи водитимуться у Вас гроші», «Ворожіння по книзі» (куди ж без неї - ми в бібліотеці!), «Ланцюг побажань». Найсмішнішим, кому смачним, а кому не дуже - виявилося «Ворожіння на воді», неабиякий захват викликала ворожба «На намисті» та «На каблучках». Найбільш активно проявили себе хлопці у «Ворожінні на багатство», а дівчата – у «Ворожінні на судженого на паперових кульках».
Творчо, цікаво та захоплююче пройшли новорічні досвітки «Вже веселий Новий рік завітав на наш поріг» у бібліотеці. До школи діти повернулися з позитивними емоціями та гарним настроєм.


Немає коментарів:

Дописати коментар