пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

«Інфекції ВІЛ СНІДу та репродуктивне здоров’я»


ВІЛ СНІД давно став глобальною проблемою не тільки нашої держави, а й усього людства. Кількість ВІЛ-інфікованих зростає в усьому світі, в тому числі і в Україні. Чисельність ВІЛ-інфікованих у світі складає понад 65 мільйонів, і це лише за офіційними даними. А скільки тих, хто навіть не здогадується про свою хворобу? Лікарі кажуть, що живуть щонайменше вдесятеро більше людей, про яких невідомо, що вони інфіковані.
СНІД – це проблема усього людства. Але насамперед це проблема молоді, бо вони складають більшу частину з усіх хворих.
Слова бібліотекарів, звернені до учнів, були жорсткими, але про СНІД інакше не можна: «На жаль, статистика і прогнози фахівців невтішні. З кожним роком в Україні набувають позитивного статусу інфікованих все більше і більше людей. Вірус «розгулює» вулицями нашої країни і поглинає людей. Нація «під прицілом» невидимого, нещадного «кілера». І якщо людство не буде знати, де і коли «нещадний вбивця» може чекати – воно приречене».
Щоб слова не залишилися просто словами, працівники бібліотеки для юнацтва Олександрійської міської ЦБС до Дня боротьби зі СНІДом запросили лікаря-інфекціоніста міської лікарні № 1 Крижанівську Юлію Віталіїївну, яка детально розкрила присутнім проблему ВІЛ СНІДу, його виникнення, шляхи передачі, методи захисту та профілактики.
Лікар-інфекціоніст детально ознайомила із ситуацію з Віл-позитивними у місті Олександрії та роз’яснила, яким чином найчастіше відбувається зараження. Підлітки побачили реальне обличчя цієї хвороби за допомогою переглядів відео-фільмів відповідної тематики.
Молоді люди усвідомили, що ніхто не застрахований від зараження ВІЛ СНІДом. Треба цінувати власне життя і не бути байдужими до інших людей та йти власним, здоровим шляхом адже сьогодення обирає здорову, спортивну, енергійну, веселу і незалежну молодь!


Немає коментарів:

Дописати коментар