понеділок, 28 грудня 2015 р.

Всеукраїнський Тиждень права

Кожній людині слід пам'ятати: «мої права закінчуються тоді, коли, реалізуючи їх, я починаю порушувати права іншої людини».
Цю та багато інших мудрих думок бібліотекарі Кіровоградщини доносили  до своїх юних читачів під час щорічного Всеукраїнського Тижня права, який проходить традиційно на початку грудня.
Фахівці книгозбірень провили низку цікавих і пізнавальних заходів.
Так працівниками Компаніївської районної бібліотеки для студентів ветеринарного технікуму була проведена академія права «Вчинок. Закон. Відповідальність». В заході взяла участь начальник юридичного сектору апарату Компаніївської райдержадміністрації Лукасевич С.М., яка проінформувала студентів про гілки влади в державі, про види відповідальності за вчинений злочин, дала вичерпні відповіді на поставлені запитання. Бібліотекар Михайленко Л.В. провела правову вікторину «Перевір у себе», яка мала на меті вдосконалити знання про права та обов’язки юнацтва, адже від активної позиції молодої особистості, від її захищеності та впевненості у завтрашньому дні залежить розвиток нашої держави. Також бібліотекарі презентували літературу правової тематики з книжкової виставки «Молоді – правові знання».
Працівники юнацької бібліотеки-філії Знам’янської міської ЦБС разом з фахівцями відділу у справах сім’ї молоді та спорту та міськрайонного центру зайнятості підготували та провели для учнівської молоді інформаційну годину «Торгівля людьми – сучасна форма рабства». Фахівці звернули увагу молодих людей на те, що потрібно знати і як діяти, щоб убезпечити себе та своїх близьких, які приймають запрошення на роботу, навчання, відпочинок за кордоном.
Під час заходу молоді люди переглянули документальний фільм «Станція призначення життя». Цей фільм – пересторога і практична порада для тих, хто тільки починає самостійне життя.
Недарма говорить народна мудрість: «Попереджений – наполовину захищений».
Бібліотекарі ознайомили учнів з правами та обов’язками, які гарантує Конституція України, з законами держави та Загальною декларацією прав людини під час години права «Подорож країною закону і права».
Юнаки і дівчата із задоволенням взяли участь у вікторині «Знавці права», яка була проведена наприкінці зустрічі.
Учасники заходів усвідомили, що від народження всі люди мають певні права, які гарантовані Конституцією і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати, але і пам’ятати, що поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар