пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

Година історії «Моє селище – гордість і краса»

Краєзнавство є одним із провідних напрямків діяльності бібліотек і музеїв, і це – характерна риса нашого часу, коли в державі приділяється значна увага вихованню патріотизму, любові до рідної мови, рідної історії. Воно допомагає формувати національний характер, розуміти характер нації, її душу.
2 квітня в музеї історії  Устинівського району спільно з районною бібліотекою для дорослих відбулася година історії під назвою «Устинівщина – віхи історії». Директор музею Бублікова І. І. розповіла юнакам і дівчатам про історичне минуле Устинівського району. Працівник бібліотеки Ткач О. В. провела огляд постійно діючої книжково- ілюстративної виставки «Край мій – гордість моя».
Гостем заходу був житель селища Устинівка – краєзнавець Криштоп Микола Кіндратович, який перевидав нарис Г. П. Щоки «Історія села Устинівка». Використовуючи архівні матеріали, Інтернет-ресурси, розповіді свідків тих чи інших подій, публікації періодичних видань автор вніс доповнення до роботи попереднього автора – те, що вона з об’єктивних причин не змогла написати.

Оновлений нарис з історії Устинівки Криштоп М.К. подарував районній бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар