понеділок, 6 квітня 2015 р.

Зустріч з воїном-земляком «Герої живуть поміж нас»


Виявляється, життя інколи справді ділиться на «до» і «після». І буває це не десь за обрієм чи в далекій країні. Усе це трапилося з нами, на нашій українській землі. Нинішній складний час став певною мірою лакмусовим папірцем, випробуванням для всіх. Добровольці приходять до військкомату з гаслом «Якщо не ми, то хто?». Добре, що  в Україні виросла свідома молодь і є достатньо досвідчених військових, які вірять, що спільно ми переможемо тероризм всередині держави і дамо гідну відсіч агресії зовні. Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі патріоти України.
Сьогодні багато патріотів нашої держави воюють в зоні АТО, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. З метою виховання у підлітків патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини, гордості за наших захисників Вітчизни, надання допомоги воїнам АТО в читальній залі Новоукраїнської центральної районної бібліотеки відбулася ще одна зустріч з воїном-земляком Анатолієм Стазіловим. Учнівській молоді гімназії № 7 Анатолій Стазілов розповів про службу в зоні АТО, про нелегкі бойові будні, про умови «існування» в місцях бойових дій; розповідав про бойових побратимів і про тих хлопців, кого вже, на жаль, нема в живих.
Учні ставили запитання і спілкувалися з гостем. Цікавилися, як живе мирне населення на Сході та як вони ставляться до українських військових, як держава підтримує бійців в зоні АТО та багато іншого.
Гість відповідав на питання, а також запевнив присутніх, що багато демобілізованих знову готові їхати на захист східних кордонів нашої держави, виконувати свій громадянський та конституційний обов’язок.

Усі присутні з хвилюванням переглянули відеофільм «Хоробрі серця», відзнятий волонтерами в поїздках у зону АТО та під час збору  доброчинної допомоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар