понеділок, 20 квітня 2015 р.

Година спілкування "Багато нас є в Україні, але ми всі - одна сім’я!"

Годину спілкування під такою назвою підготували бібліотекарі філії №8 для юнацтва Олександрійської МЦБС разом з учнями старших класів ОНВК №17, ліцею інформаційних технологій та ОНВК №9.
2015 рік оголошено роком єдності поколінь, що символізує єдність українських земель, а наша молодь – представники єдиного українського народу, незалежно від поглядів і переконань, тому маємо дбати про розвиток своєї держави, аби в нашій країні панував мир та злагода…
Головною метою години спілкування стало формування в учнівської молоді розуміння єдності й цілісності України, відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу.
Бібліотекарі приділили увагу толерантності у сфері міжнаціонального спілкування людей та довели, що етнотолерантність – це моральне самовизначення етносів по відношенню до навколишнього світу та до самих себе, до своєї етнічної ідентичності.
Юнаки і дівчата зробили висновки – вони, як майбутнє України, безпосередньо повинні приймати участь у її творенні. Творити Україну – значить гарантувати кожній людині право на розвиток її материнської мови, національного самоусвідомлення.
«Якщо будете жити в любові, Бог буде при вас і дасть вам перемогу над ворогом; а як будете жити ненависно… той самі загинете, і втратите землю ваших батьків і дідів…», - саме ці слова великого князя Київського Ярослава Мудрого завершили годину спілкування.


Немає коментарів:

Дописати коментар