вівторок, 27 січня 2015 р.

Літературні акорди «Я на світі такий один»

З нагоди 80-річчя від дня народження Василя Симоненка  працівники Новоукраїнської ЦРБ  для учнівської молоді загальноосвітньої школи № 6  в рамках літературно-мистецького клубу «Ліра» провели літературні акорди «Я на світі такий один». Учасники заходу разом з бібліотекарем пригадали життєвий і творчий шлях поета, читали вірші. Присутніх вразили трагічні сторінки із біографії Симоненка та вірші, які до певного часу замовчувались. Замовчувались і ті обставини, при яких людина повна сил і наснаги покидає цей світ у 28 років. Палко люблячи життя, він писав: «Світ який – мереживо казкове! Світ який – ні краю ні кінця…».
Юнаки і дівчата переглянули мультимедійну презентацію, відеофільм про життя і творчість поета, прослухали живий голос автора. Усі дійшли висновку, що творчість Василя Симоненка непідвладна часу. Він став гордістю, невмирущою історією, близьким і дорогим для кожного, хто безмежно любить свій народ, свою Батьківщину.
Бібліотекар познайомила присутніх із книгами, які знаходяться у фондах бібліотеки, а саме «Тиша і грім» - єдина книга, яка вийшла друком за життя поета в 1962 році, «Земне тяжіння» (1964), «Вино з троянд» (1965), «Поезії» (1966), «Лебеді материнства» (1981) та ін.
Закінчився захід патріотичним відео кліпом Юліани Ларіної «Виростеш ти, сину...», в якому використані кадри з подій на Майдані та в зоні АТО.


Немає коментарів:

Дописати коментар