пʼятницю, 23 січня 2015 р.

Година історичної пам'яті «І Україна в нас одна - Соборна, Незалежна»

Двадцяте століття залишило у спадок вершинні події минулого, які віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українського народу за свободу, незалежність, державність.
До таких подій належить 22 січня 1919 року - день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності та Свободи.
22 січня 2015 року в читальній залі Новоукраїнської ЦРБ було проведено годину історичної пам'яті «І Україна в нас одна - Соборна, Незалежна» за участі  міського голови Корінного Олександра Олександровича, начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації  Бондаря Анатолія Анатолійовича, директора краєзнавчого музею  Гаращенка Миколи Олексійовича, головного спеціаліста районного управління юстиції  Феденюк Світлани Петрівни.
Юнаки і дівчата ДНЗ ПТУ № 40 познайомилися з основними етапами становлення сучасної Соборної та неподільної держави – України.  Гості звернули увагу молоді на історичні факти, що передували злуці, на об’єднавчому русі кінця 1918- початку 1919 років.
На заході було  продемонстровано відеоролики святкування Дня Соборності України в різні роки та мапу кордонів  України.


Немає коментарів:

Дописати коментар