пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

«Lib-Halloween»


Хелоувін… Це європейське свято вже увійшло в життя українців, особливо юних. Молодь залюбки відвідує вечірки в стилі Хелоувін. Саме в цей день юнаки та дівчата готові веселитися до упаду, переодягатися у страхітливі костюми, ворожити, танцювати, грати в ігри і просто спілкуватися.
Але де ж можна зібратися молоді на такі гуляння, та ще й в період осінніх канікул?
Ось тут і прийшла на допомогу бібліотека для юнацтва! Бібліотекарі в образах чаклунок та графині Дракули зустрілися з молоддю міста Олександрії під час вечірки-візуалізації «Lib-Halloween».
Чого там тільки не відбувалося, справжній відьомський шабаш! І танцювали, і мумій замотували, і ворожили, і «крові» на швидкість попили, і пожартували…
По закінченню всі отримали можливість скуштувати піцу з «кривавими пальчиками» та «грибами поганками» і закусити вареними «відьомськими очима»!
Дівчата з танцювального колективу «Каприз» дарували усім присутнім гарний настрій своїми запальними танцями.
Молодь побажала бібліотекарям частіше влаштовувати подібного плану заходи.
Свято вдалося!


понеділок, 26 жовтня 2015 р.

Book-show «Бібліо-драйв по-олександрійські»


Останнім часом все більшої популярності набуває українська література. Багато сучасних молодих талановитих авторів отримують схвальні відгуки від читачів та критиків, беруть участь у вітчизняних та міжнародних книжкових ярмарках.
Тож спільно з юнацькою аудиторією міста Олександрії бібліотекою-філією № 8 для юнацтва було влаштовано book-show «Бібліо-драйв по-олександрійські».
В рамках заходу на юнаків та дівчат чекали:
·                    літературні візитівки «Молодіжні книги - молодим». Чи існує нині українська молодіжна література? На це запитання бібліотекарі спробували дати відповідь, ознайомивши молодь із найкращими її зразками. Адже поряд із стильними постмодерністськими культовими творами є молодіжна проза, поезія, драматургія. З поетичним розмаїттям творів земляків познайомила Губа Олена Вікторівна – керівник дитячо-юнацької літературної студії «Паросток», поділилася своїми римованими рядками чарівна олександрійська поетеса Світлана Гутнєва;
·                    бібліоворожіння – де кожен міг спробувати передбачити власну долю за допомогою Книги Мудрості;
·                    відкритий перегляд виставок-жартів «Я не пам´ятаю назву книги, але обкладинка була синя» та «Ви питали…))». Це були виставки книг з тими назвами, які читачі часто плутають. Слухаючи різні кумедні історії з життя бібліотеки та її відвідувачів, на обличчях юнаків та дівчат з’являлися щирі посмішки, адже в деяких випадках вони впізнавали себе)))
І хоч ХХІ століття манить нас все новими і новими дивами техніки, хоч Інтернет стає хлібом насущним сучасної молоді, проте, книга не лише не втрачає своєї цінності, вона не може її втратити, адже друковане слово – це глибина думки, це оаза мудрості, яку не спроможна закреслити історія, яку ніколи не зможе знищити спам чи вірус.



понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Репортаж з робочого місця «а-ля Катя Осадча» «Бібліотечне життя очима користувачів»

 У прекрасну пору року приходить до нас бібліотечне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Це час, коли шелестить листопадом осінь і снує в лузі мереживо бабиного літа, а червоні жоржини пломеніють над землею, немов дарують весь свій жар любові нашим колегам.
Щороку Всеукраїнський день бібліотек для працівників філії № 10 Олександрійської міської ЦБС є насиченим на цікаві і різноманітні заходи. Не винятком стало і цьогорічне свято. Адже до книгозбірні завітала «Катя Осадча», щоб провести перший запис своєї нової передачі «Бібліотечне життя очима користувачів».
Цього дня зали бібліотеки були наповнені користувачами, кожен з яких знайшов для себе щось цікаве. Увагу одних привернула виставка-інсталяція подарованої літератури «Бібліотеці з любов’ю», інших – ретро-виставка фотоальбомів «Бібліотека у двох століттях». Коротко кажучи, спілкуватися Каті було з ким.
Непередбачувані та провокаційні запитання, звісно ж, були адресовані працівникам бібліотеки. Адже всім відомо, що «Катя Осадча» не була б «Катею Осадчою», якби не приховала каверзне питання. Отже бібліотечні працівники змушені були розкрити таємниці про деякі сюрпризи, які вони готують для громади свого міста.
Учнівська молодь із відповідальністю підійшла до організації цього заходу, і в якості сюрпризу підготували пісню про бібліотеку в стилі реп та жартівливі сценки з бібліотечного життя. А ще юнаки і дівчата мали змогу відчути себе бібліотекарями на хвилинку, обслуговуючи користувачів, які завітали в цей день до книгозбірні.