середу, 10 серпня 2016 р.

Краєзнавчий квест до Дня міста Олександрії


Мабуть, кожна людина вважає, що її місто, де вона народилася і живе, – найкращий куточок землі. Та це і зрозуміло, бо це місце – єдине та неповторне. Так вважають і юні олександрійці, які залюбки змагалися в краєзнавчому квесті «Колесо історії, або Мандрівка рідним містом», який бібліотекарі центральної міської бібліотеки для дітей ім. Ю.Гагаріна присвятили рідній Олександрії.
Учасниками стали восьмикласники Олександрійського колегіуму, які продемонстрували свою креативність, активність, неабиякі знання історії рідного міста та вміння висловити свою думку щодо перспектив його розвитку.
Маршрут квесту пролягав вулицями міста.
Де юні олександрійці тільки не побували?! І на площі ім. Л. Попова, і в центральній бібліотеці ім. О. Пушкіна, і біля міського музейного центру ім. А. Худякової, і на Європейські площі. А ще пройшлись по одній із вулиць старої забудови Першотравневій – саме тут розташовані найцікавіші будівлі міста: театр, повітова управа, водонапірна башта, пожежна частина з каланчею, синагога, будинки багатих купців (Пищевича). Заключним етапом став парк біля міського будинку культури та районної бібліотеки ім. Д. Чижевського. Вражень було море!
Кожна маленька експедиція закінчувалась цікавими знахідками: записками, загадками, віршами, ребусами, які приводили до наступного завдання. Учасники знайшли за допомогою карти усі 5 станцій та на кожній з них символічні ключі.
Під час квесту хлопці та дівчата не тільки розгадували таємниці, але й завдяки бібліотекарю дізналися багато нових фактів про рідне місто та познайомились з краєзнавчою літературою. Протягом подорожі учні дізналися і про відомих земляків: А. Худякову, І. Шульгу, Л. Попова, Д. Чижевського, С. Пищевича та про їх внесок у розвиток міста.
Задоволення отримали всі без виключення, дійшовши  висновку, що по-справжньому щасливою є та людина, яка  знає і шанує своє коріння.




Немає коментарів:

Дописати коментар