середу, 10 серпня 2016 р.

Тренінг ефективного спілкування «Я – єдиний і неповторний»

Для молоді найважливішим осередком соціальної поведінки є середовище їх однолітків.
Спілкування з ровесниками необхідно особистості, що формується, для розвитку комунікативних навичок та самосвідомості. Досвід спілкування, набутий в юному віці, відіграє важливу роль при вступі в доросле життя. Спілкуючись, юнаки та дівчата відпрацьовують навички соціальної взаємодії.
Молодіжний колектив – це своєрідний соціальний «полігон», на якому відпрацьовуються і засвоюються чоловічі і жіночі ролі, встановлюються більш зрілі відносини з однолітками, формується соціально відповідальна поведінка.
Бібліотекарі філії №8 для юнацтва Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи запросили старших учнів літнього табору ліцею інформаційних технологій стати учасниками тренінгу ефективного спілкування «Я – єдиний і неповторний», щоб навчити юнаків та дівчат контролювати свою поведінку; усвідомлювати свої емоції та мотиви поведінки, а також розуміти мотиви, почуття і поведінку інших людей; поважати себе і оточуючих.
Навчитися правильному спілкуванню допомагали вправи: «Сім богатирів» – де групи «богатирів» мали переконати обрану «царівну» залишитися з ними та не виходити заміж за Єлисея; «Передати одним словом» – учні намагалися передати різні емоції за допомогою тембру голосу та зробили висновки, що важливо не лише те, що ти кажеш, а й з якою інтонацією; «Пошкоджений телефон», «Моя проблема в спілкуванні» та ін.
А рухавки «Загальна увага», «Оплески» та «Зустріч поглядом» пожвавлювали роботу учасників та акцентували увагу на вербальних та невербальних засобах спілкування.
Спілкування із оточуючим середовищем починається зі слова, погляду, жесту, посмішки. Тож в наших силах зробити спілкування приємним, радісним, бажаним, продуктивним.








Немає коментарів:

Дописати коментар