пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Тренінг «З рабства дорога додому важка»

Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми» та ін. За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Наприкінці ХХ століття з його проявами зіткнулась і Україна.
11 лютого для юних користувачів Петрівської ЦРБ відбулося чергове засідання молодіжного клубу «Гармонія» на тему «З рабства дорога додому важка».
Засідання відбулося у формі тренінгу, метою якого було підвищення рівня поінформованості учнів щодо проблеми торгівлі людьми, сформувати уявлення про суть цього злочину, з’ясувати його причини; ознайомити учасників з різними формами торгівлі людей, позбавити небезпечних стереотипів.
За допомогою різноманітних методів: мозкового штурму «Торгівля людьми», створення малюнків «Символ протидії торгівлі людьми»,  робота в групах, міні-лекції, учасники отримали необхідну інформацію про основні причини та наслідки торгівлі людьми, небезпеку виїзду за кордон з приводу навчання, заробітку, одруження тощо. 

Під час заходу підлітки брали активну участь в інтерактивний вправах, висловлювали власне бачення та зацікавленість даною темою.

Немає коментарів:

Дописати коментар