четвер, 11 лютого 2016 р.

Тренінг «Готовність до сімейного життя».

Кожна молода людина, яка стоїть на порозі сімейного життя, мріє про те, щоб воно було щасливим. Запорукою особистого щастя багато хто вважає створення сім’ї, бо ніхто в світі ще не придумав моделі особистого щастя без кохання, без сім’ї.
Підготовка до сімейного життя - це складний цілісний процес, показником результативності якого є готовність молодих людей правильно будувати свої взаємини у подружньому житті. У зв’язку з тенденцією до різкого омолодження шлюбу актуальною стає підготовка до одруження молоді.
Для того, щоб краще сформувати психологічну компетентність молоді щодо особливостей взаємин у сім’ї та наголосити на роз’ясненні підвищення відповідальності молоді у шлюбі – сімейних стосунках, бібліотекарями філії №10 Олександрійської міської ЦБС, в рамках цільової комплексної програми «Сучасна молода сім’я: cтвори своє щастя» та загально-бібліотечної лабораторії «Світ сім'ї – світ щастя на землі» для учнівської молоді міста організовано та проведено тренінг «Готовність до сімейного життя».
На початку заходу учасники, як і потрібно, прийняли правила тренінгу та провели вправу «Знайомство», під час якої протягом 3 хвилин брали інтерв’ю один в одного та представляли свого «візаві» в ракурсі: «Життєве кредо учасника»; «Три найулюбленіші речі»; «Заповітна мрія».
Цікавою для молоді виявилася вправа «Пріоритети»: пропонувалися риси уявного майбутнього супутника – супутниці. Далі всі ці якості обговорювалися, групувалися і по закінченню було оголошено результати колективного вибору.
Найбільш весело та активно пройшла вправа «Тарабарщина»: за допомогою міміки та жестів учасники тренінгу розігрували ймовірні ситуації з подружнього життя та доводили вміння вести бесіду та переконувати у своїй правоті.
Тренінг вдався. Адже молодь була активною та зацікавлена тематикою заходу. Своє задоволення дівчата та юнаки проявляли гарним настроєм, сміхом і бажанням спробувати ще.



Немає коментарів:

Дописати коментар