четвер, 11 лютого 2016 р.

Не хочете бути обдуреними – пропонуємо тренінг «Я медіаграмотний!»


Перестали вірити новинам? Є підозри, що вас намагаються обдурити? Хочуть нав'язати Вам свою думку? Тоді тренінг з медіаграмотності «Я медіаграмотний!» - саме те, що потрібно. Так визначила для себе молодь міста Олександрії аби, ставши учасником тренінгу, навчитися самостійно відрізняти інформування від пропаганди, брехню від соціальної реклами, фейки від «джинси».
Під час тренінгу, який проводила для юнаків та дівчат в бібліотеці для юнацтва тренер Катерина Карпенко (член Національної Спілки журналістів України), молодь отримала корисні знання та жваве спілкування, брала участь у цікавих практичних завданнях та рухливих іграх, переглянула та проаналізувала правдиві та брехливі відеоролики, спробувала себе у ролі журналіста.
Не обійшлося і без гумору: учасники тренінгу шукали 35-кілограмового злочинця з різнокольоровими очима, міняли шоколад на газ та балотували Мурка в мери. А якщо серйозно, то крім створення та презентації фейків, молодь навчалася перевіряти новини, які пропонують різні інформаційні канали, розрізняти пропаганду та не піддаватися на маніпуляції ЗМІ.
Таке тренінгове заняття було підготовлене та проведене згідно проекту «Програма медіаграмотності для громадян» за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada), у партнерстві трьох організацій: Академії української преси, IREX та StopFake.
Усі присутні отримали масу задоволення та корисні знання.


Немає коментарів:

Дописати коментар