вівторок, 27 травня 2014 р.

Пізнавально-розважальна гра - "Вітер мандрів кличе до Європи"

Відзначаючи День Європи, у Новоархангельській районній бібліотеці пройшла пізнавально-розважальна гра - "Вітер мандрів кличе до Європи" для старшокласників Новоархангельського НВК "загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія".
 Конкурс складався з  декількох турів, а саме - "Розминка", "Географічне лото", "Кулінарний", "Бліц", "Прапори", "Третій зайвий". Старшокласники з легкістю впорались із завданнями, найактивніших було нагороджено призами.


четвер, 8 травня 2014 р.

Естафета пам’яті«Фотографія з минулого»

Відома істина, що тільки той, хто пам’ятає своє минуле, вартий майбутнього.
Пам’ять… Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із фронтових фотографій, з тих речей, які зберігаються в сім’ях колишніх фронтовиків.
«Фотографія з минулого» - під такою назвою в Маловисківській районній бібліотеці пройшла естафета пам’яті.   Старшокласники міста розповідали про своїх прадідів і прабабусь, яким випало на долю пережити буремні роки Великої Вітчизняної війни.
Розпочався захід розповіддю бібліотекаря читального залу Кравченко Т.  А. про свого діда, який загинув в Румунії. Сім’я загиблого зберігає лист-повідомлення про загибель і поховання воїна та його світлини.
А далі  учасники естафети з цікавістю слухали розповіді своїх однокласників,  які  з гордістю представляли життєві історії своїх рідних. Доповнювали розповіді старшокласників старі фотографії та нагороди.
          З завмиранням серця  присутні  дивилися кінохроніку воєнних років.
З кожним роком рідіють ряди ветеранів, але пам’ять про них, як і про всіх воїнів-визволителів, живе в наших серцях. Дуже відрадно знати, що в родинах шанують та пам’ятають, а також зберігають історію свого родоводу