пʼятницю, 24 жовтня 2014 р.

Тренінг «Карта професійного життя: дорога до мети»

«Карта професійного життя: дорога до мети» - таку назву мав тренінг для старшокласників м.Гайворона, який організували і провели працівники Гайворонської центральної районної бібліотеки.

Почався тренінг з виявлення індивідуальних уподобань учнів: кожен презентував себе, ділився своїми мріями стосовно профорієнтаційного вибору.

Потім бібліотекарі зробили акцент на тлумаченні понять, що стосуються професійної діяльності людини - професія, спеціальність, посада – яку суть несе кожне з них та закріпили знання в ході практичних завдань.
Під час профорієнтаційного диктанту учнівська молодь визначала професії за наступними критеріями: престижні, сучасні та професії, які завжди потрібні. Старшокласники відмінно впорались з даним завданням.
За допомогою пантоміми юнаки і дівчата показували різні професії, які решта присутніх відгадували та називали їх переваги і недоліки.
Актуальність заходу мотивована тим, що серед даної аудиторії  з вибором  майбутньої професії визначилося лише 15% старшокласників.


Немає коментарів:

Дописати коментар